Top 10 cele mai impresionante cascade din lume

               Cascadele au fost dintotdeauna o atracție turistică impresionantă. Fie că vorbim de căderi masive de apă, de cascade cu ape reci ca gheața sau mici izvoare ascunse în păduri stufoase, acestea sunt cele mai interesante astfel de cascade din întreaga lume.
Close-up-Drop-Rain-Waterfall-600x375

Cascada Victoria, pe râul Zambezi, la granița între Zimbabwe și Zambia

Considerată drept cea mai mare din lume, Cascada Victoria oferă o priveliște uimitoare, în Sudul Africii. Un scoțian pe nume David Livingston a ”descoperit” această cascadă în 1855 și a numit-o în cinstea Reginei Victoria, asta deși triburile din zonă știau de acest loc de sute de ani, fiind cunoscut de localnici drept „fumul care tună”.

victoriaCascada Victoria (foto: source.co.zw) ©

Cascada Ventisquero, Chile

În spaniolă, cuvântul ventisquero înseamnă o zonă a muntelui unde se produc acumulări masive de zăpadă. Ceea ce face această cascadă cu adevărat frumoasă este faptul că apa cade dintr-un ghețar vechi de peste 50.000 de ani.

Cascada Ventisquero (Foto: betoscopio)Cascada Ventisquero (Foto: betoscopio) ©

Cascada Pearl Shoal, Provincia Sichuan, China

Puteți descoperi această frumusețe naturală în Prefectura Autonomă Ngawa Tibetan și Qiang, una dintre cele mai animate regiuni din China. Cascada se află într-o rezervație naturală superbă, iar priveliștile ce pot fi admirate de pe pasarela din lemn de lângă cascadă sunt greu de egalat.

Cascada Pearl Shoal (Foto: shareholidayinfo)Cascada Pearl Shoal (Foto: shareholidayinfo) ©

Cascada Sutherland, Milford Sound, Noua Zeelandă

Această superbă cascadă se află și într-una din acela mai pitorești regiuni neozeelandeze. Apa cade dintr-un lac montan în South Islands, de la 580 de metri înălțime, astfel că este considerată drept una dintre cele mai înalte din lume.

Cascada Sutherland (Foto: diduknowonline.com)Cascada Sutherland (Foto: diduknowonline.com) ©

Cascada Niagara, Ontario, Canada

Aceasta este una dintre cele mai recognoscibile cascade din lume. Totuși, ea este formată din trei căderi de apă diferite – Cascada Horseshow, Cascada Americană și Cascada Bridal Veil. Această zonă este și un adevărat magnet pentru neînfricații cu bani, care adoră se construiască diferite butoaie, unele valorând chiar și mii de dolari, pe care le folosesc să se arunce de la 50 de metri înălțime în apele învolburate ale cascadei.

Cascada Niagara (Foto: wallallies.com)Cascada Niagara (Foto: wallallies.com) ©

Cascada Angel, Auyantepui, Venezuela

Cascada Angel este cea mai înaltă din lume, cu o înălțime de aproape 980 metri, fiind și un sit protejat de UNESCO. Zona a fost numită după Jimmie Angel, un pilot american care a fost și prima persoană care a reușit să zboare peste această cascadă.

Cascada Angel (foto: raphaelkessler.com)Cascada Angel (foto: raphaelkessler.com) ©

Cascada Iguazu, pe râul Iguazu la granița dintre Brazilia și Argentina

Numele acestei cascade se traduce prin ”apă mare” și nu este de mirare, din moment ce Iguazu este cea mai lată cascadă din lume. Legenda spune că un zeu a vrut să se căsătorească cu o femeie frumoasă pe nume Naipi, care a fugit cu iubitul său, și el muritor, Taroba, cu o canoe. Furios, zeul a tăiat râul și a creat o cascadă, condamnându-i pe cei doi iubiți să cadă în apele învolburate.

Cascada Iguazu (foto: ryan-jacobs.net)Cascada Iguazu (foto: ryan-jacobs.net) ©

Cascada Kaieteur, teritoriul Essequibo, Guyana

Deși nu este una dintre cele mai populare cascade din lume, acest gigant este de patru ori mai mare decât Cascada Niagara. Aflată pe Râul Potarp, în centrul statului Guyana, cascada a fost denumită după o legendă indiană în care Kai, un șef de trib care a vrut să-și salveze oamenii, s-a sacrificat zeului Makoniama și s-a afundat în apele cascadei fără a mai fi văzut vreodată.

Cascada Kaieteur (foto: thousandwonders.net)Cascada Kaieteur (foto: thousandwonders.net) ©

Cascada Mare, Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Cascada Mare impresionează turiștii în cel mai vechi parc național din sud-estul Europei. Împrejurimile sunt și ele la fel de frumoase, Parcul Național Lacurile Plitvice găzduind nenumărate animale sălbatice și pești.

Cascada Mare (foto: ruangminimalis.com)Cascada Mare (foto: ruangminimalis.com) ©

Cascada Bigăr, Cheile Nerei, România

Nu se putea să nu includem în acest top și Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin. Deși nu impresionează prin mărime, această cascadă este una dintre cele mai neobișnuite din lume. Aflată chiar pe paralela 45, la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord, această cascadă a devenit unul dintre cele mai populare obiective turistice din România datorită modului interesant în care apa se împrăștie peste pietrele acoperite de mușchi, creând o priveliște de neuitat.

Cascada Bigar
Cascada Bigar ©
sursa:aradon.ro
[slideshow_deploy id=’13836′]


« (Știre anterioară)