Stațiunile din Valea Jiului freamătă de turiști

Mii de turişti sunt aşteptaţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în cele două staţiuni de schi din Valea Jiului. Straja vine cu o noutate din acest sezon, în urma unei înțelegeri dintre autoritățile locale și cabanieri.

Salvamontiştii, cabanierii, operatorii instalaţiilor de transport pe cablu, dar şi cei care întreţin pârtiile de schi din Straja şi Parâng aşteaptă turiştii care și-au rezervat vacanțe în staţiunile montane din Valea Jiului. Sute de turişti au urcat în staţiuni încă de ieri, iar astăzi şi mâine se preconizează că instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona la capacitate maximă. Majoritatea cabanierilor din cele două staţiuni şi-au vândut pachetele pentru Crăciun, iar prețurile au fost la fel ca în anii trecuţi. Totodată, dacă turiştii aleg să petreacă întreaga perioadă de sărbători, adică până după Anul Nou, îşi pot negocia reducerea pentru pachet care ajunge şi la 15 procente din preţul total. „Acum încep să urce pentru Crăciun şi va fi foarte mare înghesuială. Probabil cozile la Telescaun se vor întinde bine de tot pentru că sunt aşteptaţi mii de turişti”, spun cabanierii din Straja.

Stațiunea din vestul Văii Jiului aduce o noutate din acest sezon, în urma unui acord al investitorilor. Administratorii de instalații de transport pe cablu (telescaun, teleschi) au convenit să se asocieze pentru exploatarea în comun a acestor instalații, astfel încât turiștii să poată utiliza un singur ski-pass pentru toate instalațiile de transport pe cablu din stațiune. Înțelegerea a fost parafată la Primăria Lupeni, parte fiind și administrația locală. „Mă bucur că agenții economici au înțeles că trebuie să fie împreună , să colaboreze în favoarea turiștilor. (…) Le mulțumesc administratorilor de pârtii care au realizat această asociere care va fi în folosul tuturor celor care vor alege Straja în această iarnă pentru a schia”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Atât în Straja cât şi în Parâng se poate schia iar preţurile bune atrag turişti din toate regiunile țării.

[slideshow_deploy id=’27028′]